ÉTELFOTÓ WORKSHOP

Gasztro blogot írsz? Netán mindig is érdekelt, hogyan készülnek a profi ételfotók? Kipróbálnád magad ezen a területen is? Többre vágysz, mint az “Insta-feeling”?

Ha bármelyikre is igen a válaszod, ez a személyre szabott ételfotó oktatás a megfelelő választás a tanulni vágyó kezdő, valamint fejlődni akaró haladó fotográfusok számára.

Jelenleg nincs új időpont.

MIT FOGSZ TANULNI EZEN A WORKSHOPON?

Sokakban felmerülő kérdés, hogy mi is kell a jó ételfotóhoz. Stúdiórendszer vagy rendszervaku, netán egy ablak fénye? Mitől lesz hangulatos és étvágygerjesztő a fotó, mit tud hozzátenni a fotós pluszban a designeren felül? Ahhoz, hogy ezekre a kérdésekre választ kapjunk, a workshop során bemutatunk különböző fényelési technikákat, megnézzük a kemény vagy lágy fény alkalmazásának lehetőségeit, és megvizsgáljuk, hogy hány fényforrás is kell tulajdonképpen egy profi ételfotó elkészítéséhez. Kitérünk az utómunka szerepére, és alapvető színkezelési, színhelyességi beállításokra is.

A workshop során mesterszakács által készített ételeken mutatjuk be és gyakoroljuk a különféle technikákat.

OKTATÓ: BALOGH TAMÁS 

1q2a0483_lr_r1_webre

MIRE LESZ SZÜKSÉGED?

Jelenlétedre, lelkesedésedre, elhivatottságodra és a fényképezőgépedre. Ha készítettél már ételfotókat, elmerültél a témában de szeretnél tanácsot kérni, küldd el nekünk a képeidet (maximum 3 darabot), és a workshop során együtt kielemezzük, hogyan lehet a legjobbat kihozni az adott fotókból és beállításokból.

A workshop során jegyzettömböt és tollat biztosítunk.

Szükség lesz még a részedről az aktív közreműködésre, hiszen a workshop során közösen fogjuk felépíteni az egyes ételfotók elkészítését, lépésről lépésre bemutatva a praktikákat, tudnivalókat és választ adunk minden menet közben felmerülő kérdésre is.

bread, rolls, buns on wooden plate
vegetables with reflection on isolated white background

TEMATIKA

  • 09:00 – 09:30 Érkezés és regisztráció
  • 09:30 – 10:30 Hozott fotók elemzése, kiértékelése (mitől működik egy fotó és mitől nem, megrendelői igények és azok kiszolgálása)
  • 10.30 – 11.00 A jó kép felépítése, csendélet fogalma, technikai alapok
  • 11:00 – 11:15 Kávészünet
  • 11:15 – 12:45 Utómunka, kiegészítők fontossága, stúdió felszerelés vs. rendszervakus bevilágítás – van e különbség?
  • 12:45 – 13:45 Ebédszünet
  • 13:45 – 15:45 Gyakorlat, fotózás felépítése a természetes fénytől a több vakus megvilágításig.
  • 15:45 – 16:00 Kávészünet
  • 16:00 – 18:00 Gyakorlat, fotózás
  • 18:00 – 18:30 A workshop zárása, beszélgetés

Oktatónk Balogh Tamás – alias “Osztya” – több száz termék és ételfotó készítőjeként szerzett tapasztalatot és hírnevet ebben a témában. Tőle tanulva megismerhetjük a jó ételfotó minden titkát, és rájöhetünk, hogy a legjobb képek is néha a legegyszerűbb módon születnek meg, ha egy apró csavart teszünk bele. És hogy ez az apró csavar lesz az a bizonyos plusz, ami kiemeli a fotónkat a tömegből.

LIMITÁLT LÉTSZÁM

15 FŐ

JELENTKEZÉS ÉTELFOTÓ WORKSHOPRA

NEVED*

EMAIL CÍMED*

TELEFONSZÁMOD*

POSTACÍMED

HOGYAN SZERETNÉL FIZETNI?*

AMENNYIBEN SZÁMLÁT KÉRSZ, KÉRJÜK IDE ÍRD A SZÁMLÁZÁSI ADATOKAT

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!